Pent dekket bord

Det er ikke alltid at det er like greit å ha duk på bordet og bruke det fineste service. Samtidig så er det viktig å skape hygge rundt bordet ved bruk av det man selv opplever som koselig. Mat skal være det lille ekstra.

Ha et hverdags-, et søndag og et fest sett

Dette høres kanskje dyrt ut, men det er mange måter man kan sørge for at man ikke får store utgifter når man dekker pent bord. Ved å bruke pyntetallerken under en vanlig tallerken så får du plutselig et bord med et større festpreg.matbord

I tillegg finnes det svært mange rimelige sett man kan kjøpe som enkelt kan få et festpreg ved å bruke ekstra fargerike servietter eller andre triks. Det viktige er å tenke nøye igjennom rammene rundt måltidene. Sørg for at rammen blir positiv og selskapet er viktigere enn maten.

Et pent dekket bord gjør det enklere å spise rolig

I magen er det sensorer som sørger for å gi signaler til hjernen om at det er nok mat nå. Dessverre så tar det tid før disse signalene når hjernen. Så det er viktig å sørge for at man spiser rolig og lar maten synke. Da får magen tid nok til å føle seg mett og gi beskjed til hodet at nå er det nok.

Hvis man skaper en koselig og trivelig atmosfære rundt bordet så gjør dette at folk fokuserer mer på hva som skjer rundt bordet og mindre på det som skjer på tallerken. Så folk vil drikke god drikke og prate og kose seg. Så spiser de litt innimellom og plutselig så er de mett.
Det skaper en god metthetsfølelse, uten at man gjør så mye ekstra.

Finn din stil

Den som prøver å gå ned i vekt vil ofte unngå matbordet og mat generelt sett. Dette er utrolig negativt for egen helse og hvis man skal fungere som en rollemodell. Så bordet må være et positivt sted å være, selv om man jobber med vekten. Derfor gjelder det å pynte bordet litt ekstra, få det som man vil. Noen liker å gå på loppemarked og kjøpe inn forskjellige tallerkener, med forskjellige stiler. Så pynter de med dette. Andre sparer til dyre tallerkener og så har man alt der i mellom.

Finn din stil og få frem din personlighet så du trives ved matbordet selv når du skal passe på hva du spiser. Da blir bordet og maten positivt og det er mindre sannsynlig at du sniker deg ned å spiser om kvelden eller på natten. Maten, uansett hvor mye eller lite, skal nytes.

Link: hvor mye eller lite, skal nytes. – http://janna-husetiskogen.blogspot.no/2012/04/mat-skal-nytes.html

Bild fra – http://www.vg.no/forbruker/mat-og-drikke/mat/se-saa-mye-mat-du-kaster/a/23238722/