Å spise på farten!

Fast-food er det engelske uttrykket som gjerne oversettes med hurtigmat. Uttrykket ble først brukt om McDonalds sine retter, men har etter hvert blitt et begrep som dekker mat som lages raskt og spises raskt.

Sette seg ned for å spise

Ting går raskt i dagens høyteknologiske samfunn. Alt skal skje med engang og det kan være vanskelig å få presset inn alle de nødvendige aktivitetene på den tilgjengelige tiden. Plutselig så er det en som må kjøres til trening. Eller man er forsinket fra jobb og skal videre på noe annet, eller tusenvis av andre scenarioer som gjør at det er mer praktisk å spise raskt enn å sette seg ned og ta seg god tid til å nyte maten.spise

Det er gjort flere undersøkelser som viser at personer som spiser på farten, generelt sett vil spise mer enn folk som setter seg ned med et skikkelig måltid. Dermed fører denne uvanen til at man spiser raskt og at flere blir overvektige.

Dekke bord og gjøre det koselig

Mange tror at det er lettere å spise for mye hvis man dekker bordet og alle setter seg ned rundt bordet. Heldigvis så stemmer ikke det. Det fullt mulig å finne naturlige og gode metoder for å sikre at man spiser akkurat nok, samtidig som maten blir en positiv opplevelse.

Dette er spesielt viktig hvis man ikke bor alene. Måltider er en god grunn til å samles, spesielt i en hektisk hverdag. Da kan man snakke om hva som har skjedd i løpet av dagen og få et kjærkomment avbrekk.
Det er viktig at maten i dette tilfellet blir en del av denne positive opplevelsen, men ikke essensiell for den.
Det er flere måter å løse det på, mange triks. Jeg skal dele noen av mine favoritt triks på ”Triks og tips” siden.

Alle spiser det samme

I noen få tilfeller så kan det være nødvendig å legge opp til at en eller flere av de som spiser sammen må få et tilpasset måltid. Det bør i utgangspunktet kun være i tilfeller med matintoleranse eller spesifikke helsemessige problemer.

Å ”ikke like” noe er ikke en grunn til å skulle be om å få en annen rett. Det er sunt å spise noen måltider man ikke er spesielt begeistret for. Ikke all mat skal være helt perfekt eller en favoritt. Å spise litt forskjellig og lære seg til at ikke alt må være favoritten er svært nyttig. Det vil understreke at det ikke er maten som er det viktigste, men det sosiale. Ergo får man vært sammen, man veksler på å spise det man elsker og alle spiser det samme. Dette skaper en fellesskapsfølelse som mange familier, par og andre mangler i dag. Maten blir en bi-karakter i det hele, akkurat som fortjent.

Link: man dekker bordet :http://www.kk.no/kkliving/slik-dekker-du-det-vakreste-festbordet-21415

Bild fra – http://www.treningsforum.no/php/art.php?id=2505